ΝΑΞΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  ΜΕΣΙΤΗΣ ΝΑΞΟΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗ ΝΑΞΟ
SITE MAP
ΝΑΞΟΣ ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΑ
       
ΝΑΞΟΣ ΣΠΙΤΙΑΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ about the Island od Naxos Λιμάνι Live about the Island od Naxos Beach Webcam about the Island od Naxos Χώρα Webcam  
  Η ΝΑΞΟΣ Η ΝΑΞΟΣ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΣ ΧΩΡΙΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΠΑΡΑΛΙΕΣ  
Η ΝΑΞΟΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΟΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΜΜΟΥΔΙΕΣ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Από τον όρμο του Αγίου Γεωργίου, στη νότια πλευρά της Χώρας, μέχρι τον όρμο της Αγιασσού, στα νοτιοδυτικά της Νάξου, συναντάμε ατέλειωτες μαγευτικές αμμουδιές, την μία μετά την άλλη: 'Αγιος Προκόπης, Αγία 'Αννα, Πλάκα, Ορκός, Μικρή Βίγλα, Καστράκι, 'Αλυκό, Πυργάκι. Από αυτές ο Άγιος Προκόπης και η Άγία Άννα έχουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη με μαγαζιά κάθε είδους. Όλες οι υπόλοιπες παραλίες έχουν τουριστική υποδομή χωρις να έχουν μπει ακόμα στους έντονους ρυθμούς της τουριστικής ανάπτυξης.

Άγιος Γεώργιος: Είναι η δημοφιλής και πολυσύχναστη παραλία της Χώρας. Αμμουδιά με ρηχά νερά, προστατευμένη από τους ανέμους, ιδανική για παιδιά. Λειτουργεί οργανωμένο αθλητικό κέντρο με σύγχρονο εξοπλισμό για όλα τα θαλάσσια σπορ. Υπάρχουν ταβέρνες και παραλιακά μπαράκια.
AGIOOS PROKOPIS Άγιος Προκόπης: Πασίγνωστη και οργανωμένη τουριστικά. Η παραλία του Άγιου Προκόπη έχει χοντρόκοκκη άμμο και πεντακάθαρα διάφανα νερά που την κάνουν να μοιάζει με τεράστια πισίνα. Υπάρχει δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.
AGIA ANNA Αγία Άννα: Η ατέλειωτη αμμουδιά της Αγίας Άννας αποτελεί συνέχεια της παραλίας του Άγιου Προκόπη. Υπάρχει δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Χαρακτηριστικό της Αγίας Άννας το δάσος με τους σπάνιους κέδρους που φύονται μέσα στην καυτή άμμο.
Πλάκα: Μια ατέλειωτη αμμουδιά (4 χλμ.) που αποτελεί συνέχεια της παραλίας της Αγίας Άννας. Ένας χωματόδρομος χωρίζει την παραλία από τον κάμπο που καταλήγει σ' αυτή. Κατά μήκος του υπάρχουν ταβέρνες και μπαράκια
VIGLA NAXOS ΜΙΚΡΗ ΒΙΓΛΑ: Ουσιαστικά πρόκειται για δύο υπέροχες αμμουδιές, της Μικρής Βίγλας και της Παρθένου, που χωρίζονται από τον βράχο της Μικρής Βίγλας. Εξ' αιτίας των ιδανικών καιρικών συνθηκών, η παραλία της Παρθένου, έχει καθιερωθεί σαν τόπος συνάντησης των φίλων της ιστιοσανίδας από όλο τον κόσμο. Υπάρχουν λίγες ταβέρνες.
KASTRAKI NAXOS Καστράκι: Μεγάλη παραλία μήκους 3 χλμ. με λευκή ψιλή άμμο. Στον ομώνυμο οικισμό υπάρχουν λίγες ταβέρνες. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν ερείπια μυκηναϊκής ακρόπολης και ο πύργος του Οσκέλου.

Αλυκό: Εξωτική ατμόσφαιρα με αμμόλοφους και δάσος από κέδρους. Δεν είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστη. Στην περιοχή υπάρχουν ταβέρνες.

Πυργάκι: Εδώ καταλήγει ο περιφερειακός δρόμος που ξεκινά από την Χώρα και κατευθύνεται νότια. Αμμόλοφοι, κέδροι και απόλυτη ηρεμία. Υπάρχουν ταβέρνες.

Αγιασσός: Αμμουδιά με ρηχά πεντακάθαρα νερά. Η πρόσβαση στην παραλία δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη αφού μόνο χωματόδρομοι οδηγούν σε αυτήν. Ο ένας ξεκινάει λίγο πριν το Πυργάκι και ο άλλος έξω από το χωριό Σαγκρί. Υπάρχει μικρός οικισμός με ταβέρνα.

 

ΒΙΛΛΕΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ
Υπέροχες παραλίες συναντάμε και στην ανατολική πλευρά του νησιού που δεν είναι αναπτυγμένη τουριστικά, με εξαίρεση τον Απόλλωνα. Στις παραλίες της ανατολικής πλευράς μπορείτε να βρείτε μία ολόδική σας γωνιά ακόμα και την περίοδο της τουριστικής αιχμής.

Απόλλωνας: Όμορφο ψαροχώρι, κτισμένο σε όρμο στην βορειοανατολική ακτή της Νάξου. Έχει τουριστική ανάπτυξη και συνδέεται με την Χώρα με καινούργιο παραλιακό δρόμο. Έχει μεγάλη παραλία που συνδυάζει άμμο και βότσαλο και παραθαλάσσια ταβερνάκια. Πολύ κοντά στην είσοδο του χωριού βρίσκεται ο Κούρος του Απόλλωνα.

Λιόνας: Θα φτάσετε στον Λιόνα ακολουθώντας έναν κατηφορικό, φιδωτό δρόμο που ξεκινάει έξω από την Κόρωνο. Στη διαδρομή φαίνονται οι στοές των σμυριδωρυχείων. Η παραλία του Λιόνα, στον ομώνυμο όρμο, έχει τεράστια βότσαλα και βαθιά πεντακάθαρα νερά. Υπάρχει μικρός οικισμός με παραθαλάσσια ταβερνάκια.

 

MOUTSOUNA Μουτσούνα: Είναι ένας γραφικός παραλιακός οικισμός, με όμορφες αμμουδιές και γραφικά ταβερνάκια πάνω στο κύμα, στις ανατολικές ακτές της Νάξου. Είναι το μόνο φυσικό λιμάνι του νησιού και απέχει από την Χώρα 38 χλμ. Στη Μουτσούνα φτάνουμε ακολουθώντας έναν κατηφορικό, φιδωτό δρόμο που ξεκινάει έξω από το χωριό Απείρανθος.
Ψιλή Άμμος: Αμμόλοφοι, δάσος με κέδρους και ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Εδώ θα φτάσετε ακολουθώντας τον παραλιακό χωματόδρομο που ξεκινάει από την Μουτσούνα και κατευθύνεται νότια.
Καλαντός: Στο νοτιότερο άκρο της Νάξου, υπέροχη αμμουδιά, προστατευμένη από τους ανέμους. Υπάρχουν εκδρομικά καραβάκια που οργανώνουν ημερήσιες κρουαζιέρες για να γνωρίσετε το Καλαντό. Υπάρχει δρόμος που ξεκινάει έξω από το χωριό Φιλώτι αλλά είναι κακός και μόνο για κατάλληλα οχήματα. Αν αποφασίσετε να πάτε μόνοι σας, πάρτε μαζί σας προμήθειες.
ΝΑΞΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ
Στη διαδρομή από την Χώρα μέχρι τον Απόλλωνα συναντάμε πολλούς μικρούς, απομονωμένους όρμους, ιδανικούς για κολύμπι, εκτεθειμένους όμως στους βόρειους ανέμους.

Αμπράμ: Μικρή αμμουδιά με πεντακάθαρα, ζεστά νερά (πιθανώς εξ αιτίας κάποιου θαλάσσιου ρεύματος). Υπάρχει μικρός οικισμός και ταβέρνα.

 

AMITIS Αμίτης: Εδώ καταλήγει ο δρόμος που ξεκινάει από το χωριό Γαλήνη. Μεγάλη, κατάλευκη αμμουδιά, χωρίς πολυκοσμία. Προσοχή στα παιδιά γιατί υπάρχουν θαλάσσια ρεύματα. Υπάρχει καντίνα.
Η ΝΑΞΟΣ Η ΝΑΞΟΣ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΣ ΧΩΡΙΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΠΑΡΑΛΙΕΣ
Η ΝΑΞΟΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΥΜΕΩΝΟΓΛΟΥ